Jong en Gedreven

Jong en Gedreven

December 10, 2017 Ongecategoriseerd 0

Gedrevenheid en engagement zijn sterke en belangrijke waarden. Een nieuwe visie of andere mening durven aanhoren doet ons groeien. Onze nieuwe bestuursleden stellen zich even voor en geven hun visie.

 

 

Kasper Dierckx werd in 1994 in Beveren geboren en woont er vandaag nog altijd. Hij startte zijn schoolcarrière aan de Sint-Lodewijkschool en volgde daarna secundair onderwijs aan de Sint-Maarten Scholencampus. Momenteel is hij laatstejaarsstudent Rechten aan de Universiteit Antwerpen.

Kasper liep in de zomer van 2017 stage bij de Permanente Vertegenwoordiging van België aan de Verenigde Naties in Genève. Hier ondersteunde hij het diplomatieke mensenrechtenteam tijdens de 35ste VN Mensenrechtenraad.

De jonge student heeft een uitgesproken mening en is erg geëngageerd. Hij combineert een duidelijke visie voor Beveren met de nodige realiteit. Bij Open VLD Beveren vervult hij vol overgave de rol van bestuurslid. In zijn vrije tijd houdt Kasper van reizen en goed eten.


Lize Meersschaert is een 22-jarige geëngageerde studente. Ze studeert Sociaal Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en vertegenwoordigt haar faculteit op de studentenraad. Als een geboren en getogen Beverse doorliep ze ook haar middelbare school op de Sint-Maarten Scholencampus.

Onder haar medeleerlingen was Lize vooral gekend om haar zorgzaamheid, groot gevoel voor rechtvaardigheid en niet aflatende focus. Op zondag bedient ze je van pistolets en koffiekoeken bij de lokale bakker. Ook trok ze deze zomer twee weken naar Marokko om daar als vrijwilliger een handje te helpen bij de opbouw van vrouwenhuizen. Ze besliste voornamelijk uit interesse en overtuiging om mee in het verhaal van Open VLD te stappen en hoopt hier ook haar doelen te stellen en te bereiken.

 


Tom Van Laere voor, 36 jaar, gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen. Econoom van opleiding werkt hij in de cel financiën en begroting van het kabinet van minister Tommelein, waar hij mee verantwoordelijk is voor het opstellen en opvolgen van de Vlaamse begroting. Hij volgt in deze functie uiteraard ook de nieuwe regelgeving inzake Vlaamse fiscaliteit op.

Tom verdeelt zijn vrije tijd tussen het opknappen van woning en tuin, minivoetbal, een ritje met koersfiets of mountainbike, bestuurslid bij VZW Oud KLJ Vrasene en de organisatie van een veldrit voor recreanten.

CD&V en N-VA domineren het gemeentebestuur met bijna 75% van de gemeenteraadsleden. Gelet op die zeer ruime meerderheid wil Tom ook zijn steentje bijdragen aan een partij die kritisch blijft waken of het huidige bestuur het beste voorheeft met de Beverse burger en liberale waarden zoals vrijheid en de bescherming van rechten én plichten ook in de praktijk brengt. Maar tegelijk ook creatieve oplossingen voor actuele problemen aan het gemeentebestuur en de Beverse burger voorlegt.


Nog een jonge instapper is Victor Catry. Hij houdt van tuinieren, van lange fietstochten en mountainbiken. Victor ging naar de muziekacademie in Beveren waar hij een opleiding voordracht en repertoire-studie volgde. Hij is dan ook niet bang om zich te smijten op een podium, in een musical of tijdens een voordracht. Verder leest hij veel en speelt hij viool. Politiek is voor Victor een manier waarop men zijn mening kan uiten en met gelijkgestemden kan samenkomen om oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen. Zo kan men een bepalende impact hebben op het beleid en zorgen voor concrete verandering.

Victor ervaart politiek als iets positief omdat iedereen de kans krijgt om z’n bijdrage te leveren. Jong en iets ouder kan op die manier mee de koers bepalen, welk beleid men als partij en als bestuur moet volgen om zo wezenlijke veranderingen tot stand te brengen die een positieve impact kunnen hebben op de samenleving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *