Winkeldorp: Positief Bekeken!

Winkeldorp: Positief Bekeken!

May 4, 2019 Ongecategoriseerd Persbericht 0

Op de gemeenteraad van dinsdag 30 april bracht ons gemeenteraadslid Kasper Dierckx de toestand van Winkeldorp Beveren onder de aandacht. De lokale handelaars staan onder druk door de toenemende leegstand en het fenomeen van de opkomende online verkopen.

Nochtans hebben de winkeliers heel wat te bieden : vakmanschap, dienstverlening en originele producten die men ter plaatse kan komen bekijken.

Open Vld Beveren wil een positieve inbreng leveren in dit verhaal en stelt voor om gezamenlijk de problematiek aan te pakken. Via een aantal verbeterde randvoorwaarden wordt een hele omslag mogelijk. Kasper Dierckx verdedigt de selectie van maatregelen die in samenspraak met de lokale handelaars tot stand kwam.

Zo vraagt Open Vld op korte termijn dat :
• De vernieuwing van de verlichting in de Vrasenestraat bij voorrang zou uitgevoerd worden, gezien het nu erg donker is ’s avonds wat een onveiligheidsgevoel creëert;
• De inrichting van een echte ‘wandelcommissie’, waarbij de gemeenteraadsleden de situatie ter plaatse kunnen verkennen en gesprekken voeren met de handelaars;
• Opfrissing van het Winkeldorp door de aanbreng van meer groen en rustbanken in de straten en op de markt;

Verder pleit Open Vld er voor om te onderzoeken of minstens een deel van het Oud Atletiekterrein kan omgebouwd worden tot openbare parking. Op langere termijn stelt Kasper Dierckx voor om het stelsel van premies en belastingen voor de lokale handelaars grondig te herbekijken in het nieuwe beleidsplan van de gemeente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *