Leden

Wil U mee helpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving? Denkt u toekomstgericht en houdt u niet vast aan oude starre structuren uit het verleden?

Sluit dan nu aan bij Open Vld.

Voor 10 EUR per jaar maakt u deel uit van een ledenbeweging met meer dan 70.000 leden die vernieuwing hoog in haar vaandel voert.

Welke voordelen geniet u als lid?

 • Het lidmaatschap geeft u spreek- en stemrecht op onze congressen.
 • U kan uw stem uitbrengen over onze ontwerp-kandidatenlijsten bij verkiezingen.
 • U kan zich kandidaat stellen voor een functie in één van onze besturen.
 • U ontvangt wekelijks in uw mailbox een nieuwsbrief over het reilen en zeilen van de partij.
 • Tweemaandelijks sturen wij u per post het Open Vld Magazine.

Bezorg ons hieronder uw gegevens en wij sturen u zo snel mogelijk een overschrijvingsformulier. Na ontvangst van uw betaling sturen wij u de geplastificeerde Open Vld-lidkaart.

  Ledenvoordelen

  Tal van activiteiten
  Je kan bij wijze van spreken elke dag wel terecht op een activiteit van Open Vld. Voor alle praktische informatie over nationale activiteiten kan het ledenmagazine of de nieuwsbrief geraadpleegd worden. Lokale activiteiten worden bekend gemaakt door de organiserende afdeling.
  Elk jaar organiseert Open Vld een dag voor alle leden. We nodigen hen in Brussel uit voor een kennismaking. Op het programma staat een bezoek aan de parlementen en een
  rondleiding door het Open Vld-partijsecretariaat. Achteraf wordt een receptie aangeboden.
  Over recepties gesproken. In januari vindt onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats, waarop alle leden zijn uitgenodigd. Download hier de ledenvoordelen brochure.

  Een ongeëvenaarde interne democratie
  Leden van Open Vld worden verregaand betrokken bij de partijwerking. De Vlaamse liberalen waren de eersten die de voorzitter en het bestuur rechtstreeks door de leden
  lieten verkiezen. Zij hebben het laatste woord (en sinds kort ook het eerste) bij het opstellen van de kandidatenlijsten voor de verkiezingen.
  Wij ontvangen onze leden ook met open armen op onze congressen. Niet om de zaal te vullen, maar om actief mee te beslissen over de koers die de partij vaart of deelname
  aan een regering. Ook de definitieve verkiezingsprogramma’s moeten het ultieme fiat van onze leden verdienen.

  Nieuws, duiding en informatie: snel en heet van de naald, exclusief voor onze leden

  1. Open Vld nieuwsbrief
   Elke vrijdag wordt onze nationale nieuwsbrief per mail verstuurd naar alle leden die zich hiervoor inschrijven, wat kan via de website. De snelle en handige manier om informatie te krijgen over de actualiteit van de voorbije week en de werkzaamheden van onze mandatarissen.
  2. Uw ledenblad
   Als lid ontvang je deze publicatie driemaandelijks in je brievenbus. Je treft er duiding bij bepaalde standpunten en beslissingen aan, maar evengoed bevat het magazine enkele luchtige items over onze mandatarissen en afdelingen. Last but not least vind je er een overzicht van onze activiteiten.
  3. Gratis boeken
   Herinnert u zich nog het boek 8JV? De exemplaren vlogen de deur uit en soms was het moeilijk om een exemplaar te bemachtigen. Maar niet voor onze leden.
   Zij kregen gratis een exemplaar toegezonden. En zij ontvingen het Vierde Burgermanifest gratis in de brievenbus.

  Exclusieve kortingen voor onze leden
  Als blijk van waardering bieden sympathisanten onze leden heel wat voordelen. Zo geniet u als lid van talrijke kortingen op o.a. evenementen zoals musicals of muziekoptredens van Music Hall, op boeken die het Liberaal Archief promoot en op ons opinieblad ‘Open’. U krijgt op vertoon van uw lidkaart zelfs prijsvermindering
  bij een aantal zelfstandigen.

  Meedenken en van gedachten wisselen over politiek in onze provinciale liberale labo’s
  In 2007 stampte de partij de liberale laboratoria, of kortweg de lila’s, uit de grond. Er is er eentje in elke provincie en elk lid kan zich bij een liberaal labo naar keuze aansluiten. De lila’s zijn denktanks, waar iedereennaar hartenlust het liberale licht over actuele thema’s kan laten schijnen.

  Open Vld organiseert jaarlijks een aantal vormingsmomenten. Zowel mandatarissen als Open Vld-leden kunnen hieraan deelnemen. De vormingen vinden soms plaats in Brussel, maar op geregelde tijdstippen ook in de Vlaamse provincies

  Afgelopen evenementen

  Breugheltafel

  Posted in Leden | Leave a comment